venerdì 28 settembre 2018

O imenovanju Črnčeca



ZAKAJ JE ŠARČEVO IMENOVANJE DR. ČRNČECA ZA SVETOVALCA V SVOJEM KABINETU SPORNA?

Gledam Tarčo in prebiram ter poslušam komentarje predstavnikov koalicijskih strank o imenovanju dr. Damirja Črnčeca za sekretarja za državno varnost v premierjevem kabinetu. Razen Levice, ki sicer ni del koalicije a namerava z njo projektno sodelovati in je že podprla Marjana Šarca za mandatarja ter z vzdržanim glasov omogočila tudi imenovanje vlade, nihče iz vladajoče večine, ki bi se resneje obregnil ob tem kadrovanju, oziroma predsedniku vlade povedal, da je potegnil slabo in za nadaljevanje skupnega dela škodljivo potezo, - sam trdim, da za državo tudi nevarno! - Niti Socialni demokrati ne. »Gre pač za suvereno pravico, ki jo premier ima, da v svojem kabinetu imenuje kogarkoli, za kar nosi seveda vso odgovornost« - tako v glavnem odzivi iz koalicijskih vrst. »Izraze nestrpnosti, rasizma in ksenofobije, ki jih je v preteklosti g.Črnčec trosil preko twittov - dodaja kdo - sicer obsojamo, a vsakomur gre ponuditi drugo priložnost!« Sam Šarec umirja, oziroma skuša pomiriti strasti, s pojasnili, da tudi sam sovražne Damirjeve twitte zavrača, da ga je vzel k sebi ker strokovnjak varnostnih ved in da sta se dogovorila, da izbranec twittal ne bo več, vsaj ne vsebine, zaradi katerih bi ga moral premier odsloviti.
Gospe in gospodje iz koalicije in sam g.premier, ne gre za twitte, ne gre za to kar je v preteklosti dr. Črnčec sporočal javnosti preko socialnih omrežji ali kot član civilno-družbenih gibanj, ala Odbor 2014, gre za njegova politična in ideološka prepričanja, za katera ni nujno, da jih bo še skomuniciral tako kot jih je nekoč, mimo katerih pa ne bo mogel v opravljanju svojega dela. Bom malce grob in morda prestrog, toda domnevam lahko, da v njegovih analizah in varnostnih ocenah za predsednika vlade se bodo kot grožnja nacionalni varnosti prej našli migranti, pa četudi par desetin ali kaka stotina, ki bo našla pot skozi rezilno žico in vstopila v slovenske ozemlje in bodo med njimi tudi otroci, ženske in starčki, ali drugače misleči iz nevladnih organizaciji, Levice itd, kot Štajerske varde, SDSovi postroji, in prihodi ameriških vojaških tovorov v Luko Koper in čez njo preko slovenskega ozemlja. S takimi idejami ne gre računati na njegovo nepristranskost in profesionalnost, za razliko od politično nevtralnega dr. Grošlja. Črnčecu je zaupana za varnost države pomembna funkcija in njegov politični in filozofski credo je vse prej kot garancija za strokovno in objektivno ocenjevanje razmer.
V tem je njegovo imenovanje sporno in nevarno. Dovolil bi si reči, da je tako kadrovanje prej grožnja nacionalni varnosti kot nekaj nelegalnih prestopov meje.

Nessun commento:

Posta un commento