lunedì 13 giugno 2016

Naj Vlada dvigne roke z Luke in Vina Koper!


POZIV PREDSEDNIKU VLADE

Spoštovani dr. Cerar,
To kar ste kot premier opravili, ste opravili, v dobrem in slabem. Pa ne bom zahajal v podrobnosti.
Do vrha ste prišli, višje ne gre. Čuti se in vidi. In to vam govorim, kot simpatizer in dosedanji podpornik obstoječe koalicije in vlade. Čas je torej da sestop in razpis predčasnih volitev, ne oziraje se na to kar napovedujejo občasna merjenja javnega mnenja, kajti vztrajanje do rednega izteka mandata bi pomenilo le nadaljevanje stagnacije in agonije v katerih sta tako država kot družba zašli. Stvari ne funkcionirajo več kot bi morale, vrednote, morala, etika in nova politična kultura, ki ste jih tako opevali, ko ste se podali na volitve, kot, da so šle po svoje.  
Pred seboj imate interpelacijo zoper ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Kopačevo in odločitev ene od koalicijskih partneric, Desusa, ki so ji očitno tovrstne performanse po godu, da ministrice ne podpre, oziroma da jo kar odžene in nov preizkus za drugo partnerico, SD, ali naj pogoltne še tale udarec “zaveznice”, po razrešitvi ministra za obrambo Vebra, ali naj raje obrani svoje dostojanstvo, kolikor ga je še ostalo, in s take  rabote odide. Kakršen koli bo razplet, verodostojnost vlade bo vse prej kot okrepljena.
Sicer, naj se vam ne pripiše, med kriminalno škodljivimi potezami, še blamaža s koprsko Luko, oziroma z zamenjavo treh nadzornikov firme, podjetja, družbe, ki je med redkimi v večinski državni lasti, ki že vrsto let posluje uspešno, z rednimi presežki poslov in dobička, ki uživa zadovoljstvo zaposlenih, partnerjev, komitentov ter širšega poslovnega in družbenega okolja. Konje, ki vlečejo se preprosto ne menja! Le ko bi jim pošle moči, bi bila taka odločitev razumljiva in sprejemljiva, prej ne! In naj dodam kot nesprejemljive še zakulisne igre Slovenskega državnega holdinga, ne vem če na svojo roko in mimo vlade, ali obratno, na račun še enega uspešnega koprskega, istrskega in primorskega gospodarskega simbola - Vina Koper.
Svetujem vam, da ko že tukajšnjim bolj slabotnim podjetjem niste uspeli pomagati – glej Cimos – od uspešnih dvignete roke. Pridobili bomo vsi, tudi državna blagajna. Ne prispevajte k netenju nezaupanja in odpora do Ljubljane. Da se s takimi kadrovskimi in privatizacijskimi namerami, kot v primeru Luke in Vina Koper to dogaja, vam lahko s prve roke povedo kolegice in kolegi poslanci z vaše stranke.
Ne jemljite z lahkoto opozorila, ki vam jih naslavljajo vodilni v Luki, tamkajšnji sindikati, predstavniki lokalnih oblasti, študentov ter civilne družbe Kopra in slovenske Istre. Stvar postaja resna! Prisluhnite vsaj notranjemu klicu razuma. Vem, da to še zmorete!

Nessun commento:

Posta un commento