mercoledì 26 maggio 2021

v SDSu bluzijo!

 

DRŽAVLJANSKA VOJNA?

 

Lepo vas prosim, SDSovci. O čem takem, v 21.stoletju v najbolj civilizirani celini, kot jo hvalimo, in v »zgodbi o uspehu«, vsaj do nekaj let nazaj, lahko spregovori samo bolni um. Če že o kaki vojni govorimo, spregovorimo o vaši, o tisti, ki jo že več kot leto dni, odkar ste prevzeli oblast, izvajate nad zdrav razum, nad pravice onih, ki ne mislimo kot vi, nad institucije in družbene podsisteme, ki vaši vladi ne ploskajo, nad tisti del naroda, ki s kolesi ali peš stopa na ulice, da vam pove: Tako ne gre več!

Niste poklicani, da bi meritorno sodili kaj je prav in kaj ne, da se obranijo temelji ustavne ureditve države. Vso pravico imate do svojega mnenja, nimate je pa, da slednjega vsiljujete drugim, še manj da drugim skušate dušiti to isto pravico s pomočjo pregona, ki mu (končno, a ne?!) poveljujete. Niso mediji krivi, gospod Olaj, da narodovega zaupanja v policijo skoraj da ni več, krive so kadrovske rošade po volji gospodarja, zamenjave na poveljniških položajih in na čelu Nacionalnega preiskovalnega urada, do napačnih naslovov usmerjene preiskave (Računsko sodišče, STA, Levica etc etc…), krive so globe zoper one, ki radi obedujejo na prostem, ali so se sicer spozabili na masko, medtem ko se državniški vrh enako gol na obrazih nemoteno in strnjeno sprehaja ob Kolpi po ogledu vojaških veščin, kriva je vaša godba, ki veselo igra zaporniku na trenutni prostosti, ker nekoč osamosvojitelj in nenazadnje vaš šef, krivi so pregrobi »strokovni prijemi« vaših specialcev do mirnih četudi kričavih protestnikov, ki se poslužujejo le transparentov, umetniških performansov in glasu, da povedo oblasti kar menijo da je prav. Krivi so prizori kulturnikov, ki na trgu Republike deklamirajo ustavo in so od tam odgnani, žensk, stark v klinču ali vklenjenih na asfaltu, Palestinca ali njegovega somišljenika ki je nasilno odrinjen ali prijet, ker obdan s palestinsko zastavo protestira zoper izraelsko izobešeno na vladnem poslopju. Kje je končal tisti policist na motorju, ki se je ob prvih petkovih protestih selfiral z udeležencem shoda? Kje so prijazni varuhi reda in miru? Verjamem, da tudi med danes neotesanimi specialci, a ukazi so ukazi in ničelna toleranca do uličnih nasprotnikov Janševega režima je očitno zaukazana. Ergo, krivi ste vi in izvrševalci vaših ukazov, da policija ni priljubljena kot je nekoč bila.

A naj se vrnem k gospodom iz največje vladne in parlamentarne stranke, ki grozijo z državljansko vojno, če se opozicija ne bo umirila, če bo v parlamentu še naprej »nagajala« ter onemogočala uveljavitev vladnih želja in vztrajala na predčasnih volitvah čim prej. In prvo nevarnost v tej smeri vidijo v Levici, ki naj bi s svojimi socialističnimi in samoupravnimi idejami želela vrniti državo na nekdanja pota, oziroma spremeniti ustavno-družbeno ureditev. Tu naj bi tičala nevarnost prevrata in izbruha državljanske vojne. Če bi to napisal nekdo iz kroga Jelinčičeve SNS, ali Šiškove varde, bi se smejali, težko pa je vsakemu treznemu državljanu do smeha če s tem maha in to ob še naprej molčečem predsedniku republike, najmočnejša politična sila v državi, ki bo čez dober mesec, če se v Bruslju ne bodo odločili drugače, prevzela šestmesečno predsedovanje Evropske Unije. Upam, da bo vrhu EU ta programska grožnja SDSa, da smo na robu državljanske vojne, dala misliti in bo vodenje sveta povezave prenesla na Portugalsko ter jo vrnila Sloveniji šele takrat, ko bo politična negotovost odpravljena.

No, sam temu ustrahovanju s strani Janševe druščine ne verjamem, ker če bi že nekaj na tem bilo, bi ob vedenju da vlada obvladuje tako policijski kot vojaški vrh, prej pomislil na hudo represijo protestov in opozicije če že ne na suspenz parlamenta in vzpostavitev prisilne uprave, beri diktaturo, vsaj do dokončanja druge (Janševe) Republike.


Nessun commento:

Posta un commento