mercoledì 11 aprile 2018

Še korak bližje globalni vojni?



TRUMP NAPOVEDAL RAKETNI NAPAD NA SIRIJO IN NAŠA VLADA NIČ?!

Predsednik Republike enako tiho, zunanji minister pa se prepira z Kamniškim županom, ker da mu sesuva svetniško skupino Desusa v občinskem svetu. Hojla, gospodje?! Vse ok, pričakovano in pravilno to kar najavlja ameriški predsednik? Bi se enako vedli, ko bi, recimo, Putin napovedal raketiranje Izraela, ker ne spoštuje resolucije Varnostnega sveta OZN in pobija Palestince samo zato ker protestirajo, in to upravičeno, proti izgonu iz njihovih domov, ter obvestil ZDA?
Prepričan sem, da bi svet že v prvi uri po seznanitvi s to vestjo skočil v luft in v en glas, razen seveda Palestincev, najavo zgroženo obsodil. Drži?

V čem je torej razlika? V formalnem zavezništvu? Trump je pač naš partner,  skupaj pripadamo Zvezi NATO in sicer zahodnemu svetu, njegovim presojam moramo zaupati, obsojamo uporabo kemičnega orožja s strani sirskega režima, kateremu ne verjamemo, ko svojo vpletenost v zadnji napad v Dumi, zanika. Niti njegovi zaveznici Rusiji ne smemo verjeti. Zato si oba zaslužita kazen, pa četudi bo stala še enkrat več v številu žrtev, kot umor nedolžnih v enklavi Damaska pod nadzorom upornikov ali celo neposredni oboroženi spopad, prvi v zgodovini, med jedrskima velesilama. In ko bomo do tega prišli bodo ugotovitve mednarodnih neodvisnih preiskovalcev o obstoju plina v Dumi in o odgovornosti za njegovo uporabo že brezpredmetne, kakršne koli že bodo. Rakete, morda tudi z jedrskimi konicami, bodo že padale. Ubogo človeštvo!

Nessun commento:

Posta un commento