lunedì 11 luglio 2016

Tudi MO skušala spodnesti prvo nadzornico Luke Koper



REVOLT ZA LUKO KOPER USMERJEN LE DO DRŽAVNE OBLASTI, KAJ PA LOKALNA?


Ko se je udarni val  protestov v Kopru in Ljubljani v bran obstoječi organiziranosti in obstoječemu vodstvu Luke Koper umiril, ko je skandiranje »Luke ne damo« ter »dol z Gašperšičem in Dragonjo«, pa tudi »s Cerarjem« potihnilo, ne da bi v tem času slišali besede iz mestne hiše, se je na zadnji seji nadzornega sveta družbe pojavil predlog za razrešitev predsednice ge. Alenke Žnidaršič Kranjc, ker naj bi »s svojim ravnanjem in odločanjem – tako utemeljitev - bistveno pripomogla k skrajno napetim odnosom med vlado in Luko Koper in s tem ključno prispevala k zapletu, ki je nastal v Luki«.
To kar ni uspelo predsedniku Slovenskega državnega holdinga v odstopu, Marku Jazbecu, bi naj direktorici uprave Mestne občine Koper ter članici nadzornega sveta v imenu lokalne skupnosti, Sabini Mozetič.
Glej ga zlomka! Zato vse tiho je bilo na Verdijevi 10, ko je Koper vstajal in oblikoval »Civilno fronto Vstala Primorska, vstani Slovenija«, da bi obranil naše najproduktivnejše in najuspešnejše državno podjetje ter ponos obalnega in primorskega gospodarstva  od tako imenovanih plenilskih namer državne oblasti, točneje od zamenjave nadzornikov in v nadaljevanju tudi uprave, ki pač ne soglašajo z načrti prestrukturiranja in vsaj delne privatizacije pristanišča, ki jih kujejo v Ljubljani.
Počakalo se je torej, da so se strasti umirile, zlasti po zagotovilih, ki jih je dal premier, dr. Cerar, delegaciji zaposlenih v Luki, da je le ta strateškega pomena za Slovenijo in da ni bojazni da bi jo prodali ter da je izgradnja drugega tira med prioritetami njegove vlade, da bi se poskušalo vendarle, tokrat z lokalno mačeto, storiti to, kar ni uspelo SDHju. Hvala Bogu, za obglavljanje nadzornega sveta sta bila poleg Mezetičeve le še dva, Rado Antolovič in Žiga Škerjanec (mimogrede iz SDHja) medtem ko jih je bilo pet proti, s tem da se je sama predsednica modro vzdržala. No, manever predstavnici MO Koper ni uspel in za enkrat vsi ostajajo na svojim mestih.

Ali bomo na naslednjem protestnem shodu videli poleg imen Gašperšiča in Dragonje, (Jazbec je že itak pase' in neškodljiv, četudi bi ga kazalo tožit s strani vodstva Luke za izrečeno na parlamentarni komisiji za nadzor javnih financ…) še ime ge. Mozetičeve? Kajti, lahko verjamemo, da se je za tako potezo odločila povsem samostojno, suvereno, in s polno odgovornostjo, glede na to da je bil njen šef, župan Boris Popovič, vendarle podpisal, in to prvi, ono spomladansko  Izjavo o podpori slovenskemu tovornemu pristanišču Koper.

No, spremljali bomo nadaljevanje protestov, ker za enkrat ne kaže, da bi se osovražena minister za promet in infrastrukturo ter državni sekretar na finančnem ministrstvu nameravala umakniti.

Matiču in sodelavcem ter zaposlenim v Luki Koper srečno naprej!


Nessun commento:

Posta un commento