sabato 2 luglio 2016

Naj Luka Koper snova zadiha s polnimi pljuči!


POZIV UPORNIKOM V LUKI KOPER


Dragi zaposleni v Luki Koper, ki ste se odločili za blokado pristanišča,

Tisti izmed vas, ki spremljajo medijsko poročanje vedo kaj si mislim o početju države z Luko Koper in kaj sem sporočal tako vladi, kot Slovenskemu državnemu holdingu še preden bi duh ušel iz steklenice.
Opozarjal sem jih, od premiera Cerarja, do sedaj že odstopljenega predsednika SDH, Jazbeca, da je zadeva postajala vse bolj resna in težko obvladljiva če se sporni predlog za zamenjavo treh nadzornikov ne bi pravočasno umaknil. In to se je tudi zgodilo. Predlog je bil sicer preklican, g. Jazbec je tudi odstopil, a evidentno prepozno, ker se je upor vseeno zgodil.
Sedaj zahtevate še mnogo več, od prihoda dr. Cerarja, do odstopa ministra za promet Gašperšiča in državnega sekretarja na finančnem ministrstvu Dragonje. Dodatno še opravičilo predsednika državnega zbora Brgleza za neprimerne kvalifikacije na vaš račun.
Pri takem zaostrovanju odstopam od nadaljnje podpore vašim zahtevkom, zlasti ker z blokado Luke si sami žagate vejo na kateri stojite. Prvi zbor delavcev pred upravno stavbo je bil ok, še boljši je bil protestni shod na Titovem trgu, to pa kar sedaj počnete ni v redu. Poslovna škoda se že kopiči in ne en komitent vaših storitev že razmišlja, da bi šel drugam. Predstavnik uprave Luke za stike z javnostmi, Sebastjan Šik, sporoča, da je vodstvo naredilo vse kar je bilo v njegovi moči, da bi se razmere normalizirale in ga zato vprašujem, ali so predsednik uprave Matič in njegovi najtesnejši  sodelavci z delavskim direktorjem vred, stopili pred delavci, jih opozorili na škodo ki nastaja z blokado dejavnosti in zagrozili z odhodom v kolikor se bo tako stanje nadaljevalo? Ker odgovornost za upad prihodkov nosijo oni!
Že drugi dan traja ta blokada, sami veste koliko ladji, vagonov in tovornjakov ne more opraviti svojega dela. Ne poznam številk, a bi rekel , tako na oko, da škoda že presega nekaj milijonov evrov. Da ne govorim o tisti na renome', oziroma na ugled Luke Koper.
Ustavite konje, dragi uporniki. Luke ne damo! – skandirate,  in se z vami strinjam, a če bo naenkrat padla z liste pristanišč zanesljivih in hitrih storitev,  kaj bomo z njo?

Nessun commento:

Posta un commento