martedì 16 giugno 2015

SDSovci vse bolj neverjetni!



SMISLA ZA HUMOR PA JIM RES NE MANJKA!

Grizejo, grizejo in grizejo…"Chi si ferma e' perduto! Kdo se ustavi je izgubljen/ mrtev!"... kot bi dejal nekdo, ki se ga zlasti Primorska ne rada spominja. In tudi pri SDSu ni popuščanja, ni pristajanja na pravila in okoliščine v katerih se ostala Slovenija giblje, ni tolaženja z doseženim.
Ustavno sodišče jim je, s razveljavitvijo pravnomočne obsodbe Janezu Janši v zadevi Patria in sklepa Državnega zbora ki je le temu odvzel mandat potem ko je bil pristal v zapor, dalo neko zadoščenje, poplačalo trud, ki so ga bili vložili s pravno in politično bitko v dokazovanju (zame neobstoječe!) krivičnosti in politične motiviranosti  pregona zoper njihovega vodjo. A jim vseeno ni dovolj. Kot, da zgodovina ne bi poznala vrste primerov ustavno spornega odločanja, tako na sodiščih kot v parlamentu in vladi, od katerih kar nekaj odmevnih so jih bili zakrivili sami, ko so bili na oblasti (glej krivice izbrisanim ali ZUJF), pa ni nihče od njih zato odgovarjal in odstopil, so najprej zahtevali glavo predsednika Vrhovnega sodišča Masleše in ostalih, ki so sodelovali pri oblikovanju sodb, nato še predsednika Državnega zbora Brgleza in ostalih poslank in poslancev, ki so bili glasovali o prenehanju mandata Janeza Janše. Ker seveda nihče od pozvanih ni temu pričakovanju sledil in se Janši in SDSu tudi ne opravičil, kar pove veliko o tem kaj si mislijo o tovrstnih sodbah škrlatnih tog, ki se jim moraš pač ukloniti a ne nujno z njimi soglašati, so zdaj zahtevali še vrh s tremi najvišjimi predstavniki države, oziroma s predsedniki Republike, parlamenta in vlade, da bi terjali od njih popravo krivice, ki naj bi se jim zgodila s tem, da so danes le največja opozicijska stranka v Državnem zboru ne pa absolutno največja. Prepričani so namreč, da ko sodstvo ne bi preganjalo njihovega predsednika in ga odstranilo iz volilne kampanje, bi danes imeli oni parlamentarno večino, vlado in oblast in bi se vsej naciji godilo bolje. Samozaverovanost za umret! Sam ostajam prepričan, da prav afera Patria in obsodba JJ sta dodatno prispevali k promociji SDSa in njenemu drugemu najboljšemu rezultatu na zadnjih volitvah. Ilustriram z enim samim primerom v svojem kraju: sosed, ki ni bil nikoli prej volil za Janšo se je tokrat odločil drugače, prav zato, ker ga je videl kot mučenika in žrtev zanj pretirano vnetega ravnanja organov pregona.
Smo torej na terenu špekulaciji tako z ene kot z druge strani. Ne ve se, kaj bi se zgodilo, ko bi Janša enakopravno sodeloval s tekmeci v volilni kampanji. Marsikdaj so mu delnice zrasle, ko je molčal, oziroma ga ni bilo slišati, in obratno!
A ne, v kaj takega njegovih vernikov ne moreš prepričat.
Celo nelegalne in nelegitimne bi naj bile zadnje volitve, ker je bil on na Dobu. Tako so jih razglasili že v času kampanje, a so vseeno vanjo sodelovali. Enako so zatrdili, ko so pristali za Stranko Mira Cerarja (kaj bi rekli, ko bi zmagali?) in napovedali bojkot parlamenta, a da bi vrnili mandate in solidno plačana delovna mesta niti slučajno. Koherentnost za umret!
Pravzaprav so ves čas sporočali, posredno ali neposredno, da so edini, ki si ta mesta zaslužijo, da so edini legalno in legitimno izvoljeni, da bi jih bilo še več, ko bi bil z njimi JJ, da oblast pripada izključno njim!
Zato tudi ta nova ofenziva, ki pa zagotovo ni zadnja. Razmišljajo baje tudi o impeachmentu, oziroma ustavni obtožbi zoper enega ali kar vseh treh predsednikov – tako je slišati – in ker ni številk, da bi se izšla, o zahtevi za ustavno presojo zakonitosti zadnjih volitev, kar pomeni da si želijo njihovo razveljavitev in posledično razveljavitev vsega ker je bilo od volitev do danes odločeno, sprejeto, storjeno. Morda tudi pomladitev vseh prebivalcev naše lepe deželice za leto dni. Ne bi bilo slabo, mar ne?
V svojem pismu Pahorju, Brglezu in Cerarju, SDSovci opozarjajo- citiram – "Ustvarjate ali dopuščate oblikovanje okolja, ki nima nobene zveze z demokracijo in poštenim tekmovanjem za naklonjenost volivcev in ki Slovenijo postavlja na raven demokratur brez resne opozicije".
Soglašam z zadnjo trditvijo, da postajamo država brez resne opozicije, vsaj na desnem bregu ne, za katero pa trdim, kar tudi SDSovsko pismo dokazuje, da si položaj spodkopava sama in da trije glavni nosilci oblasti nimajo pri tem nič. Kje ste stari, dobri, krepki SDSovci s prejšnjih sklicev? Grizli ste tudi vi, do onemoglosti včasih, a vsaj takih fars, kot je tole pismo, ne pomnim, da bi si jih privoščili.

Nessun commento:

Posta un commento