lunedì 2 marzo 2015

JJ z integriteto, ki jo ne premore nihče?!



JANEZ JANŠA IN NJEGOVE TROHICE DVOMA V INTEGRITETO GORANA KLEMENČIČA

Da je Janez Janša hudo jezen na sedanjega ministra za pravosodje in prejšnjega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije, Gorana Klemenčiča, je razumljivo. Podpisal je, slednji, poročilo o njegovem premoženjskem stanju, ki je razkrilo vrsto nepojasnjenih prihodkov in, zavoljo suma korupcije, privedlo do razpada njegove takratne koalicije in vlade. Sprejmimo tudi to, da je skorajda enako jezen na Vrhovno sodišče, ki da je toliko čakalo na to, da bi razsodilo njemu v prid glede očitanih neustavnostih v postopku oblikovanja in objavljanja inkriminiranega poročila, s čimer naj bi nastale, po njegovem, nepopravljive posledice za vso državo. Vse to je še nekako ok, znotraj pričakovane smeri odziva predsednika SDSa na sodbo vrhovnih sodnikov. A osmeši se, prvak največje opozicijske stranke, ko pozove Klemenčiča k odstopu z mesta ministra za pravosodje, ker da pri takem položaju »ne sme obstajati niti trohica dvoma v integriteto«.
Ma senti chi parla?.... bi rekli na našem koncu, oziroma glej kdo se oglaša?! Neverjetno kako zase ne priznava niti trohice dvoma v integriteto. Med najbolj odgovornimi je, kot vsa Demosova vlada,  za izbris 25 tisoč državljank in državljanov SFRJ, ki so pred osamosvojitvijo stalno prebivali v Slovenijo in ki je vrgel dolgoletni hud mednarodni madež na našo državo, kot predsednik dveh vlad je podpisal vrsto zakonskih predlogov in sklepov, najbolj znameniti je predlanski Zakon za uravnoteženje javnih financ, ki so kasneje padli na Ustavnem sodišču, ker da so kršili Ustavo, ne nazadnje je pravnomočno obsojen na  par let zapora zaradi sodelovanja pri korupcijskih poslih ob zadevi Patria.

A niti za trenutek ne dovoli, da bi podvomili v njegovo integriteto. Kake trohice, celi plazovi tovrstnega dvoma so se sesuvali nanj, a njegovi odzivi so bili vselej in ostajajo v stilu: sem povsem čist, nedolžen, pošten, etičen, moralen, poln integritete,  da je dodati ne moreš, edini sposoben potegniti Slovenijo s krize in kot tak moteč vsem tistim, ki bi radi vladali še naprej z goljufijo, ropali državo in sebi vlekli koristi, oziroma sem le žrtev konstruktov in zarot tranzicijske levice, udbomafije in Murgel. To je stalnica njegovih tiskovnih konferenc, twittov in predvolilni sporočanj. Morda je v to res prepričan a resnico o njem povedo, hvala Bogu, tudi ko se sodne instance ne ujamejo, volivke in volivci.

Nessun commento:

Posta un commento