martedì 13 giugno 2017

Erjavčeva prizanesljivost do Trumpa


KARL, GO HOME!


Spoštovani g. minister, Karl Erjavec,

Poslušal sem Vas v ponedeljkovem Studiu Cityju in se, milo rečeno, začudil, ko sem slišal vaše razlaganje svetovnih razmer v luči sprememb ameriške politike po prihodu v Belo Hišo Donalda Trumpa. Za vas nič tako hudega, nobenega preloma s prejšnjimi politikami, ki da so vse po vrsti, tudi evropske in siceršnje z gospodarsko krizo pred 9 leti vred, botrovale trenutnemu stanju napetosti in negotovosti. Tako Vas je bilo razumeti. In ob taki oceni gre razumeti tudi prizanesljivost slovenske oblasti, od predsednika republike do predsednikov vlade in Državnega zbora, do odločitev, ki jih je napovedoval in jih sedaj sprejema novi ameriški in svetovni vladar.
Da ni bistvene razlike med prejšnjim, Obamovim vladanjem in sedanjim, da je vseeno ali so ZDA del Pariškega podnebnega dogovora ali ne, da nas »križarjenje« ameriških letalonosilk blizu Severne Koreje ter spodkopavanje mirovnega procesa na Bližnjem Vzhodu  ter netenje celo konflikta med zalivskimi državami ne sme pretirano skrbeti, je razlaga, ki bi morala strašiti vsakogar, ki se vsaj malce spozna na te reči. Dopuščam oceno, da za vse to kar se nam danes dogaja na svetu ni kriv Trump, daleč od tega, ne pa da njegova politika ni bližnjica k razpadu sedanje civilizacije in izumrtja vsega živega na planetu, zlasti če se ne bo množil in okrepil svetovni pritisk nanj, tudi z jasnimi in odločnimi obsodbami, naj se popravi in to pravočasno, preden pritisne na kako tipko, ki jo ne bi smel. Sami  sporadični protesti pri njemu doma ne bodo zalegli. Kje so časi odzivanja svetovne javnosti ob ameriški agresiji na Vietnam? In zdaj je huje!

Zato, dragi Erjavec, Vam in zlasti predsedniku Pahorju, zaznajta nevarnost Trumpovega početja in ga obsodita! Molk je tudi sokrivda!

Nessun commento:

Posta un commento