lunedì 1 luglio 2024

Streljanje kozlov!

 

https://www.rtvslo.si/slovenija/han-in-bostjancic-o-spornem-nakupu-sodne-stavbe-naj-pridejo-imena-in-priimki-na-plan/713423

Sklepna izjava ministra za gospodarstvo, šport in še česa Matjaža Hana v oddaji Politično s Tanjo Gobec v nedeljo 30.6.2024:

"Ja, treba z vsemi državami sodelovat, so pa nekje rdeče črte, ki jih je treba na nek način rečt, ker drugače bi lahk rekli da bomo sodelovali z Rusijo"... Nekaj sekund molka in zaključek voditeljice.

Poslal sem mu takoj naslednji mail:


"Joj, joj ...Pa si ustrelil kozla, Matjaž, najhujšega ta teden. "...da bomo sodelovali z Rusijo"?! Seveda, morali bomo znova sodelovati tudi z njo, sicer prekinimo odnose tudi diplomatske. A ne sodelujemo z Izraelom, ki je v tretjini časa ruske agresije na Ukrajino pobil 3x več civilistov in 7x več otrok kot Rusija v Ukrajini? Če z njim, tudi hudič ni onstran "rdeče črte". A ne sodelujemo, celo klanjamo se ZDA, ki so zanetile 4 x več vojn kot Rusija?  Za to tvoj strel jih boš še slišal. Joj, joj ... Česa takega si s tvoje pragmatične strani nebi nikoli pričakoval... Veliko razočaranje. No, čuvaj zdravje"

Dodal bi lahko še, da ima Evropa za seboj dve svetovni vojni in so da vsi njuni protagonisti, na obeh straneh, zmagovalcev in poražencev, po koncu in za sam njun konec, sodelovali med seboj. Vodenje mirovnih pogajanj in sklepanje miru nista možna brez sodelovanja!

Tudi Ukrajina, kolikor je bo pač ostalo, če se svet ob morebitnem jedrskem globalnem spopadu, vmes ne sesuje, bo sodelovala z Rusijo! Že zdaj sodeluje, recimo ob izmenjavi ujetnikov.